Boštjanov zapis – SGP (3. dan)

14962680_1238121212874975_7683834059873497567_n

Tretji dan na SGP končno do prvih točk! Skladno z napovedjo so bile današnje vremenske razmere nekoliko bolj afriške. Dobrih 360 km dolgo nalogo je zmagovalec, domačin Oscar Gourdian obletel s 150 km/h, takoj za njim je bil češki jadralec Petr Kreicerik. Potem pa smo s približno 4-minutnem zaostanku qpreleteli cilj Davis, Young, moja malenkost in Omsels. Današnja ključ do dobrega rezultata je tičal v potrpljenju pri iskanju dobrega vzgornika po štartu in s tem dvig profila leta na višino nad 3000m kar je omogočalo bistveno hitrejše napredovanje kot na nižjih višinah.

Če je na začetku kazalo da smo nekateri nekoliko zaostali smo z dobrim dviganjem nadoknadili zaostanek s tem ko smo dvignili nivo leta. Lepo posejani oblaki in dobra dviganja so omogočala hitro napredovanje. Po dobrih 120 km sem bil poleg Gourdiana in Kreicirika vendar pri izbiri linije nisem imel najbolj srečne roke. V nekaj kilometrih leta naravnost in pobiranja dviganj sta oba omenjena odplavala za kakih 300m višje, kar jima je omogočilo tudi boljši priključek na naslednje dobro dv ganje. Od tam naprej sta bila danes najhitrejša neulovljiva.

Po nekaj kilometrih smo se znašli skupaj z Angležem Davisom in Youngom ter Nemcem Omselsem. Zadnjih 150 km smo bili pravi boj za čim boljšo pozicijo za zaključek leta. Vse do kontrolne točke sem imel precej dober položaj, ki pa sem ga prav na kontrolni točki dobrih 7 km do cilja precej pokvaril.Pri obračanju v 500 metrskem cilindru sem za kakšne 3 sekunde prehitro začela z zavojem, tako da sem ga moral popravljati in pri tem izgubil nekaj metrov predvsem pa dragocene sekunde, glede na konkurente, ki pa ga v kratkem segmentu do cilja ni bilo moč več nadoknaditi. Znotraj 10 sekund smo tako vsi štirje preleteli cilj s povprečno hitrostjo cca 146km/h. Jutri je nov dan in na osnovi nekoliko boljšega današnjega dne upam na nove točke.

Lep pozdrav,
Boštjan

Več o tekmovanju si lahko preberete TUKAJ na uradni strani SGP.