DOLENJSKI LETALSKI CENTER

NEKAJ O LETALIŠČU

Smo novo ustanovljeni aeroklub Dolenjski letalski center – DLC s sedežem v Trebnjem. Za ta korak smo se odločili z namenom združevanja interesne skupine ljudi na področju trebanjske občine in širše. Trenutno člani izvajajmo svoje letalske dejavnosti na letališčih po Sloveniji,  zaradi primerne infrastrukture in ostalih spremljevalnih stvari, ki jih ta šport potrebuje. Člani se bomo trudili za pridobitev potrebne infrastrukture v okolici Trebnjega.

V letošnjem letu se bomo včlanili v Letalsko zvezo Slovenije, kar nam bo omogočalo zastopanje lastnih barv kluba tako na državnih kot tudi na mednarodnih tekmovanjih.

Člani aerokluba DLC smo se že v preteklosti udeleževali državnih in mednarodnih tekmovanj. Pohvalimo se lahko tudi s članom v slovenski mladinski reprezentanci in s članoma v članskih vrstah reprezentance. Veselimo se tudi navdušenja ostalih jadralnih pilotov na Dolenjskem, ki si želijo postati naši člani. V naših vrstah je že pet jadralnih učiteljev in pripravnik za učitelja, kar predstavlja  odlično popotnico za nadaljnji razvoj kluba v smislu letalske šole.

Trenutno člani aerokluba DLC izvajamo svojo letalsko dejavnost na jadralnih letalih tipa DG-202, DG-100, LAK-12, G-103 ter Std. Cirrus o katerih si lahko več preberete. Trenutno pa tudi poteka obnova motornega letala Citabria, ki bo služilo za aerovlek in ostale dejavnosti.

Zahvaljujemo se vam, da ste si vzeli čas in nas obiskali, če želite izvedeti kaj več o sami letalski dejavnosti ali klubu nas lahko kontaktirate info@dlc.si in z veseljem vam bomo odgovorili.